cvPHOTO

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λήμνο. Η έφεση προς τις καλές τέχνες εκδηλώθηκε από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, όταν άρχισα να ζωγραφίζω, κάτι που συνέχισα έως περίπου 18 ετών. Στην εφηβεία ασχολήθηκα με τη μουσική, μαθαίνοντας κιθάρα, αλλά κυρίως ως μπασίστας στο πρώτο ροκ συγκρότημα στη Λήμνο, τους WIDOW ! Είχα ήδη αρχίσει να χρησιμοποιώ την παλιά φωτογραφική μηχανή του πατέρα μου και σε ηλικία 15 ετών αγόρασα την πρώτη δική μου μηχανή, ενώ ταυτόχρονα απέκτησα τις πρώτες γνώσεις μου μελετώντας τα φωτογραφικά περιοδικά της εποχής

Σε ηλικία 20 ετών αγόρασα την επόμενη μηχανή μου, μία PRACTICA LTL . Η εμπειρία ήταν μοναδική! Το κάθε κλικ το βίωνα ως κάτι πολύ σημαντικό! Και από εκείνο το σημείο ξεκίνησε η πορεία μου μέσα στον κόσμο της φωτογραφίας και ειδικά της καλλιτεχνικής με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Λάτρης του ασπρόμαυρου, φωτογράφιζα τη Λήμνο όσο περισσότερο μπορούσα, αφού από 18 ετών ζούσα στην Αθήνα. Εκεί ήρθα σε επαφή με τη σύγχρονη ελληνική και παγκόσμια καλλιτεχνική φωτογραφία μέσα από διάφορα βιβλία και από τις εκθέσεις που οργάνωνε κυρίως το Φωτογραφικό Κέντρο Αθήνας και κατά τη διάρκεια του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας. Παρακολούθησα το σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας που διοργάνωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, φωτογράφος, καθηγητής στο ΤΕΙ Φωτογραφίας και συνιδρυτής του Φ.Κ.Α καθώς και ένας από τους ελάχιστους φωτογράφους στην Ελλάδα με πανεπιστημιακή μόρφωση.

Από το 1991 ασχολούμαι με τη φωτογραφία Γάμου και Βάπτισης. Η εμπειρία μου στην προσέγγιση και τη φωτογράφιση ανθρώπων μέσα στην καθημερινότητά τους καθώς και οι γνώσεις μου πάνω στην καλλιτεχνική φωτογραφία με βοήθησαν να ξεχωρίσω μέσα από τη δουλειά μου σε σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα μέσα στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της Αθήνας. Ταυτόχρονα συνεχίζω να φωτογραφίζω την αγαπημένη μου Λήμνο και τους ανθρώπους της.

Τα έτη 1999 εως 2001 επισκέφθηκα τον Αγιο Ευστράτιο και δημιούργησα μερικές από τις πιο αγαπημένες μου φωτογραφίες.

Το 2001 παρουσίασα την πρώτη μου έκθεση με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, στη Μύρινα, στο Παντελίδειο Παρθεναγωγείο.

Το 2002 έδωσα κατατακτήριες εξετάσεις και πέρασα στο Τμήμα Φωτογραφίας, της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας.

Το 2003 οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα εξέδωσαν το λεύκωμά μου με ασπρόμαυρες φωτογραφίες και με τίτλο «Λήμνος, εικόνες ζωής από τη Λήμνο και τον Αγιο Ευστράτιο».

Το 2006 παρακολούθησα ιδιαίτερα μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τον καθηγητή του ΤΕΙ, Αχιλλέα Νάσιο.

Μετά από απουσία 23 ετών, στις αρχές του 2008, επέστρεψα στη Λήμνο. Από τότε φωτογραφίζω συστηματικά τους ανθρώπους και τα τοπία της και εργάζομαι ως φωτογράφος Γάμων και Βαπτίσεων. Επίσης ασχολούμαι με τη διαφημιστική φωτογραφία (Λημνιακά προϊόντα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κ.ά). Σε συνεργασία με τη Δήμο Μύρινας φωτογράφισα τη Λήμνο με σκοπό τη δημιουργία ενός αρχείου για την τουριστική προβολή του νησιού.

Το 2009 ξεκίνησε η συνεργασία μου με το Νίκο Ψαρρό, ο οποίος εξέδωσε την εφημερίδα «τα Λήμνια» καθώς και διάφορα τουριστικά και διαφημιστικά έντυπα με φωτογραφίες μου.

Στα τέλη του 2009 δίδαξα ως επιμορφωτής στο σεμινάριο «Εισαγωγή στη Φωτογραφία» στην Ατσική της Λήμνου.

Από τον Οκτώβρη του 2012 διδάσκω ως επιμορφωτής στο σεμινάριο «Εισαγωγή στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία» που διοργανώνει το Παράρτημα Λήμνου του Λυκείου Ελληνίδων.

Τα τελευταία χρόνια έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σχετικά με τη φωτογραφία, τα οποία με βοήθησαν να βελτιώσω την ποιότητα της δουλειάς μου και να αναπτύξω το ταλέντο μου.

Η φωτογραφία Γάμου και Βάπτισης αποτελεί για τον φωτογράφο μια μεγάλη πρόκληση. Μέσα στη διαδικασία κάλυψης της τελετής ο φωτογράφος καλείται να ανταποκριθεί με επιτυχία σε πολλά και δύσκολα θέματα. Η γνώση, η εμπειρία, το ταλέντο, η αγάπη και το πάθος είναι αυτά που δίνουν στο τελικό αποτέλεσμα την υψηλή ποιότητα που αρμόζει σε γεγονότα μοναδικά, όπως ο Γάμος και η Βάπτιση.

Κατέχοντας αυτές τις ποιότητες σε μεγάλο βαθμό και με συνεχή προσπάθεια για βελτίωση, μπορώ να εγγυηθώ για την καλύτερη δυνατή κάλυψη του Γάμου με φωτογραφίες που θα αποτελούν πολύτιμη καταγραφή ίσως της σημαντικότερης στιγμής στη ζωή του ζευγαριού. Ξεκινώντας με τη δημιουργία μιας φιλικής σχέσης με τους πελάτες μου και με οδηγό το καλλιτεχνικό μου ταλέντο, παράγω ένα έργο που ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της απλής καταγραφής ενός γεγονότος. Ετσι, μέσα στα χρόνια, όταν το ζευγάρι θα ανοίγει και πάλι το λεύκωμα του Γάμου του, θα ταξιδεύει πάντα στην ημέρα εκείνη και θα ξαναζεί τις στιγμές και τα συναισθήματα μέσα από τις ανεκτίμητες φωτογραφίες.